Те, що зараз називають медовухою, раніше називалося медом. Мед – це слабоалкогольний газований напій зі смаком меду. Суть його така: це медовий напій, який ставили як квас, і він поступово набирав градус. Він був дуже слабо газований, і те, що зараз іноді продають як медовуху, – не завжди те, що треба. Feb 28, 2020

Під час інтенсифікації бджільництва в перші роки радянської влади дуже часто проводили відкачування “незрілого” меду, який не зберігався і не годився для продажу. Тому дехто з бджолярів придумав спосіб його утилізації – розбавляючи його та зброджуючи “дикими” або хлібопекарськими дріжджами.

Так, ДСТУ на сидр передбачає, що його міцність має бути не менш як 1,5 і не більш як 6 градусів. Міцність слабоалкогольного напою “Медовуха” передбачена від 1,2 до 9 градусів.

Смак: Інтенсивність медового смаку варіюватиметься залежно від солодкості та міцності медовухи. Міцніша, солодша медовуха матиме сильніший медовий смак, ніж сухіший і менш міцний зразок.