Квасоля буде яскрава, зелена та хрустка. Якщо вам не подобається хрустка стручкова квасоля, то можна готувати довше, ще хвилин п’ять чи десять до м’якості, але квасоля також втратить і колір.

– на більшості кущів стручки на нижній частині дозрівають раніше і починають сохнути. Тому квасолю потрібно збирати в міру дозрівання окремих стручків; – дозрілий стручок квасолі сухий, твердуватий на дотик і легко лущиться; – квасоля в зрілому стручку гладенька і має невелику вологість.

Викладіть стручки в киплячу підсолену воду. Кількість солі визначайте на свій смак. Дочекайтеся повторного закипання води. З цього моменту варіть заморожену квасолю 3-4 хвилини, а свіжу – 5-7 хвилин.