Майонез містить 0,6 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 0% всієї енергії з порції або 2 кКал. Калорійність – 680 кКал. Склад майонезу: жири – 74,85 г, білки – 0,96 г, вуглеводи – 0,57 г, вода – 21,65 г, зола – 1,98 г .

Оригінальний рецепт майонезу складається з яєчного жовтка, оцту, олії, солі та цукру. Можна додавати різні інгредієнти для аромату – лимон, гірчицю, яка покращує пружність емульсії. У Німеччині та Нідерландах майонез традиційно трохи підсолоджують.

Жирність визначається відсотковим вмістом у майонезі рослинної олії. Масова частка жиру у висококалорійному продукті – 55% і більше; у середньокалорійному – 40-55%; у низькокалорійному – менше 40%. Улюбленець покупців – провансаль – має жирність 67 %.

У домашньому майонезі містяться вітаміни А, D, E, K, РР, С і комплекс вітамінів В, які підвищують імунітет і нормалізують обмін речовин. Усе це завдяки олії та яйцям, що містяться в домашньому майонезі.