збиранням мокриці краще займатися у першій половині дня починаючи з кінця травня до середини. липня траву треба зрізати ножицями. щоб не пошкодити коріння під час збирання мокриці звернути увагу на відсутність сторонніх.29 травня 2017 р.

Як правильно заварювати мокриця?

Найпростіший спосіб: заварювати мокрицю та пити її як чай кілька разів на день. Найкраще за півгодини до їди, по половинці склянки. Я зазвичай так. З ранку зриваю жменю мокриці, промиваю (про всяк випадок, все ж вона росте дуже близько до землі), кладу в чайник для заварювання, заливаю окропом.

Чи можна їсти мокрицю у сирому вигляді?

Зірчатку можна вживати як в сирому вигляді, так і в термічно обробленому. Свіжа сира трава на смак нагадує кукурудзяні приймочки, тобто має приємний солодкуватий і трохи землістий смак. У приготовленому вигляді мокриця стає дуже схожою на шпинат, але має іншу структуру.