У 2022 році Рамадан розпочнеться в суботу 2 квітня, а завершиться 1 травня. Свято Ураза-Байрам припаде на 2 травня. У ніч з 1 на 2 квітня до 3:00 ранку (світанок) ті, хто постять, мають закінчити вживання їжі (сухур тамам).28 Mar 2022

Під час Рамадану мусульманин може їсти і пити лише двічі на добу: до світанку і після заходу сонця. Час перед сходом для здійснення трапези називають "сухур", після заходу сонця – "іфтар". Одне з обмежень Рамадану – не приймати ліки.

Під час посту здорові мусульмани утримуються від прийому їжі протягом світлового дня. Під час іфтару – прийому їжі після заходу сонця – важливо не переїдати, як і під час сухура – легкого сніданку до сходу сонця. У Рамазан час надходження в організм поживних речовин, необхідних для здоров’я, обмежений.

Місяць Рамадан у 2022 році Початок Рамадану – із заходом сонця – 2 квітня 2022 року. Тому першим Таравіхом вважають 1 квітня, а першим днем безпосередньо посту – 2 число квітня. Закінчується піст 1 травня 2022 року. У результаті найостанніший Таравіх припадає на 30 квітня.