Здоровій людині можна їсти буряк щодня. Крім усього іншого, він має заспокійливий ефект. Вживаючи буряк ближче до вечора, можна зняти наслідки денного стресу і поліпшити якість сну.

Додати буряк до ранкового раціону – чудове рішення: лютеїн підтримає здоров’я очей; коренеплід допоможе за авітамінозу; харчові волокна поліпшать обмін речовин.

Буряк рекомендується за будь-яких захворювань кишківника та запалень. Буряк вкрай корисний у разі закрепів і проблем із мікрофлорою кишківника. В овочі містяться корисні нітрати, які підвищують витривалість і покращують роботу серцево-судинної системи. Буряковий сік рекомендується пити спортсменам.

Обмежити буряк у раціоні потрібно в разі сечокам’яної хвороби, схильності до печії та здуття живота, ниркової недостатності, цукрового діабету. Краще виключити з меню цей овоч і пацієнтам із гіпотонією, оскільки буряк може спричинити безконтрольне зниження тиску. Крім того, в буряках міститься багато хлору.