Стиглі авокадо Ідеальний авокадо – солодкуватий, зі злегка вершковим смаком, з горіховим або хвойним присмаком. Обираючи авокадо для ролів, звертайте увагу на дві ознаки: м’якість і колір черешка. Тверді не мають потрібного смаку і незручні в готуванні, а підгнилий черешок означає зіпсованість.

Придивіться до місця кріплення плодоніжки Видаліть черешок і подивіться на слід під ним. У стиглого авокадо це місце буде жовтуватим або світло-коричневим. У недозрілого плоду – світло-зеленим, а у перестиглого – темним. Якщо під живцем є цвіль – авокадо зіпсувалося, тож брати його точно не варто.

Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перестиг, а якщо під час натискання виступає сік, авокадо ідеально дозріле. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Оскільки після дозрівання кісточка легко відділяється від м’якоті.

Він має бути трохи м’яким. Часто продають дуже тверді плоди авокадо – у них м’якоть як дерев’яна, це зовсім не те. Авокадо має бути не гнилим, не мати прозорих напіврідких плям на шкірочці, але він має бути м’яким – злегка піддаватися під пальцем як стиглий персик.