Оскільки алюмінієва фольга фактично є металом, вона не поглинає мікрохвилі, а відбиває їх, внаслідок чого підвищується температура всередині печі й утворюється електрична дуга, здатна стати причиною поломки приладу.
Найчастіше потрапляє він у наш організм через їжу. Щоправда, для того, щоб фольга почала виділяти алюміній, який вбереться в їжу, потрібно, щоб її піддали нагріванню. Тож якщо ви просто загортаєте в цей пакувальний матеріал бутерброди, щоб узяти їх із собою на обід, особливої шкоди це не принесе.
Які продукти не можна готувати у фользі Найчастіше алюміній стає небезпечним під час контакту з червоним м’ясом і домашньою птицею. Збільшується виділення алюмінію під час додавання сиру, лимона, спецій і солі. Медики настійно рекомендують відмовитися від готування цих страв у фользі.