Конвекція потрібна, якщо в духовці всього один нагрівальний елемент і продукт пропікається нерівномірно. Режим духовки “верх-низ” дає змогу пропечатати продукти більш рівномірно, але не так швидко, як у разі конвекції.

Але чи завжди краще випікати на режимі “Конвекція”? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випікання пісочного тіста, дріжджової випічки та повітряних бісквітів на кшталт класичного.

Конвекцію варто вмикати в самому кінці, якщо хочеться отримати більш рум’яну скоринку. 4. У момент відправлення випічки в духовку вона вже має бути розігріта до температури, зазначеної в рецепті.

Верхній нагрів із конвекцією забезпечує рівномірне пропікання зі скоринкою зверху. Ідеально для запікання чого б то не було у формі – наприклад, лазаньї або жульєну, запіканки або суфле. У цьому режимі можна також довести до готовності будь-яку страву, підрум’янити її зверху, створити сирну скоринку тощо.