Заморожені гриби готуються 10-15 хвилин після закипання. Перед смаженням варити їх не потрібно.Jul 8, 2020

Маслюки неймовірно апетитні та придатні до вживання у будь-якому вигляді. Їх можна, можливо смажити, гасити, варити, маринувати, сушити чи солити на зиму. Багато кухарів перед початком приготування рекомендують видаляти шкірку з капелюшка гриба, щоб уникнути темного відтінку страви.

Маслюків зернистих можна, можливо вживати в їжу та сирими. Обидва види трубчастих можна, можливо зустріти разом уздовж сосняку, у траві, у молодих посаджених сосняках.

З маслюків на відміну від інших грибів потрібно зчищати плівку з капелюшка, інакше гриби будуть гіркими, а капелюшок жорстким. Для цього Вам знадобиться невеликий ніж та ємність із водою. Гриби не потрібно замочувати або мити перед чищенням, інакше вони стануть слизькими і погано чиститимуться.