Варити чи не варити? Для виключення ризику отруєння рекомендується все-таки перед вживанням сосиски зварити, особливо якщо планується годувати ними дітей або людей зі слабким травленням, схильних до хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Замість варіння можна скористатися мікрохвильовою піччю.

Доведіть воду в каструлі до кипіння. Викладіть сосиски так, щоб рідина покрила їх. Охолоджені варіть 3-5 хвилин на середньому вогні, заморожені – 5-8 хвилин.

Тому що найчастіше сосиски, на відміну від ковбаси, вживаються в їжу як гаряча страва, чи то начинка від хот-дога, чи то старі добрі радянські сосиски з горщиком. Розігрівати покупні сосиски можна не тільки за допомогою варіння, а й на водяній бані або в мікрохвильовій печі.