У киплячій воді рис вариться при відкритій кришці, поки вода не википить, потім вогонь зменшується, рис накривають кришкою і він пропарюється на дуже повільному вогні. Обраний метод залежить багато в чому від сорту рису і страви, що готується.Jan 18, 2013

У процесі приготування не піднімайте кришку – інакше рис готуватиметься довше. Якщо ви хочете, щоб крупа була розсипчастою, не перемішуйте її (за винятком першого разу)…. Як варити рис у каструлі

  1. для білого – 20 хвилин;
  2. для пропареного – 30 хвилин;
  3. для коричневого – 40 хвилин;
  4. для дикого – 40-60 хвилин.

Останні десять хвилин варіння – найважливіші: у цей час кришку в жодному разі не можна відкривати. Використовуйте каструлю з товстим дном із кришкою, що щільно закривається.

Рис вариться під кришкою: до закипання – на середньому вогні, після – на мінімальному близько 15 хвилин. Після потрібно зняти рис із плити і дати йому постояти ще 15 хвилин.