У киплячій воді рис вариться при відкритій кришці, поки вода не википить, потім вогонь зменшується, рис накривають кришкою і він пропарюється на дуже повільному вогні. Обраний метод залежить багато в чому від сорту рису і страви, що готується.Jan 18, 2013
У процесі приготування не піднімайте кришку – інакше рис готуватиметься довше. Якщо ви хочете, щоб крупа була розсипчастою, не перемішуйте її (за винятком першого разу)…. Як варити рис у каструлі
- для білого – 20 хвилин;
- для пропареного – 30 хвилин;
- для коричневого – 40 хвилин;
- для дикого – 40-60 хвилин.
Останні десять хвилин варіння – найважливіші: у цей час кришку в жодному разі не можна відкривати. Використовуйте каструлю з товстим дном із кришкою, що щільно закривається.
Рис вариться під кришкою: до закипання – на середньому вогні, після – на мінімальному близько 15 хвилин. Після потрібно зняти рис із плити і дати йому постояти ще 15 хвилин.