Чи можна варити безлактозне молоко Способи застосування безлактозного молока в кулінарії абсолютно нічим не відрізняються від використання звичайного молока. На ньому можна варити каші, готувати омлети або млинці, додавати в напої.

Від звичайного молока воно відрізняється тільки відсутністю або низьким вмістом лактози (наприклад, за російським регламентом допускається не більше 0,1 г на 1 л готового до вживання продукту). При цьому виробники підбирають технології, що забезпечують збереження продукту смаку та інших властивостей питного молока.

Безлактозне молоко все одно залишається молоком, тобто продуктом тваринного походження. У ньому можуть міститися гормони, які дають коровам для підвищення надоїв, а також антибіотики. Регулярне вживання такої продукції загрожує порушеннями роботи імунної, ендокринної та репродуктивної систем.