Гаспачо – це традиційне іспанське холодне овочеве супчик, який має освіжаючий смак і ідеально підходить для літньої погоди. Однак, щоб зробити їжу повноцінним, слід подати до гаспачо деякі додаткові страви.

Одним із варіантів компанії до гаспачо може бути тост з авокадо та лососем. Кремовість авокадо чудово поєднується з освіжаючим овочевим супом, а додавання шматочків лосося надасть страві певної пікантності. Тост можна приготувати на хлібі з цільнозернового борошна, щоб зробити його більш поживним та корисним.

Другим варіантом до гаспачо може бути шашлик з креветок та овочів. Креветки, запечені на грилі або смажені на сковорідці, стануть чудовим доповненням до основної страви. Овочі, такі як кабачки, перці та цибуля, можна також запекти на грилі та подати поруч із креветками. Шашлик з креветок та овочів – це ідеальна комбінація ароматів та смаків, яка відмінно доповнить гаспачо.

Ще одним цікавим варіантом до гаспачо може бути шматок свіжої риби в соусі цитрусових. Запечена або смажена риба з соусом з лимона та апельсина чудово поєднується з освіжаючим гаспачо. Ця страва надасть вашій трапезі морської нотки і зробить її більш насиченою.

Що подати до гаспачо
страваОпис
АвокадоСвіжий авокадо, нарізаний кубиками
ОгіркиСвіжі огірки, нарізані кільцями
ПомідориСтиглі помідори, нарізані кубиками
ПерецьСолодкий перець, нарізаний півкільцями
ЦибуляДрібно нарізана цибуля
ЧасникПасерований часник
Масло оливковеДля заправки гаспачо
Оцет виннийДля заправки гаспачо
СільДля приправи гаспачо
ПерецьДля приправи гаспачо
МигдальПомелений мигдаль для посипання
КінзаСвіжа кінза для прикраси

Що подають із гаспачо?

Гаспачо їдять ложкою або п'ють зі склянок, а також його подають як тапас. До гаспачо іноді подають підсмажений хліб, рубане круте яйце та хамон. Інші відомі холодні супи андалуської кухні — густіший томатний сальморехо та білий мигдальний ахобланко.

Чи можна розігрівати гаспачо?

Перед подачею не розігрівати! Для більш пікантного смаку можна додати гострий соус чи перець чилі. Придбати інгредієнти для супу Гаспачо можна у всіх супермаркетах ТАК.

Як правильно писати гаспачо?

GAZPACHO – ось як це пишеться в іспанському. Ми пишемо «мачо» (від macho), «гаучо» (від gaucho). Ось і "гаспачо» вбудовується у цю лінійку. Написання з двома Ч (каприччо) – це слова з італійської мови!

Чим корисний гаспачо?

«Томати – основний інгредієнт супу гаспачо – багаті на корисні вітаміни С, А, В2, в них також містяться цинк, мідь і фосфор, клітковина і пектин. Але найцінніше в томатах – лікопін. Це антиоксидант, який захищає організм від надмірної дії вільних радикалів», – уклала Тонкова-Кузнєцова.