Зміст:
Корисні рецепти з кореня селери – варення, супи, салати і не тільки!
Селера – це ніжна та соковита овочева культура, яка використовується у багатьох кулінарних стравах. Однак, багато людей не знають, що корінь селери може бути використаний не тільки в їжу, але й для інших цілей. Завдяки своїм корисним властивостям і багатому хімічному складу, цей овоч може бути використаний в різних сферах життя.
Корінь селери містить велику кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які мають багато корисних властивостей для організму. Його можна використовувати як природний антибактеріальний засіб, що допомагає боротися з захворюваннями шкіри та запаленнями. Крім того, корінь селери відомий своїми протизапальними та протиспазматичними властивостями, тому він може бути використаний для полегшення болю в м’язах і суглобах.
Не лише організм може скористатися коренем селери. Його також можна використовувати для приготування смачних страв. Корінь селери має свіжий і тонкий смак, який додає пікантність і аромат до будь-якого страви. Він часто використовується в салатах, супах, соусах та маринадах. Крім того, його можна запекти, варити, смажити і навіть використовувати для приготування настоянок та наливок.
Кулінарні рецепти з кореня селери
Одним з найпростіших способів використання кореня селери є його додавання до салатів. Наріжте корень на тонкі коліщата або натріть на тертилці і додайте до свіжих овочів або зелених. Це додасть салату особливий смак і аромат.
Крім того, з кореня селери можна приготувати смачну супову основу. Для цього наріжте корень на кубики, обсмажте на рослинному маслі і додайте овочевий бульйон. Варіть до м’якості, потім змініть воду і додайте інші овочі та спеції за смаком. Такий суп буде дуже смачним і корисним.
Також, корінь селери можна використовувати як альтернативу картоплі при приготуванні пюре. Варіть нарізаний на шматочки корінь до м’якості, потім злійте воду і розтерть його до однорідного стану. Додайте вершки або масло для більш насиченого смаку.
Нарешті, з кореня селери можна приготувати смачний напій. Для цього наріжте корінь, залийте кип’ятком і настоюйте протягом 15-20 хвилин. Потім процідіть і додайте мед або лимонний сік за смаком. Цей напій освіжить і зарядить енергією.
Рецепт | Інгредієнти | Інструкції |
---|---|---|
Салат з селери | Селера, огірок, помідор, зелень, олія, сіль | Наріжте овочі, додайте зелень, полийте олією, посоліть за смаком |
Суп з селери | Селера, овочі, спеції, бульйон | Обсмажте селеру, додайте бульйон, варіть з іншими овочами і спеціями |
Пюре з селери | Селера, вершки або масло | Варіть селеру, розтерть до однорідного стану, додайте вершки або масло |
Напій з селери | Селера, кип’яток, мед або лимонний сік | Залити селеру кип’ятком, настояти, процідити, додати мед або лимонний сік |
Рецепт №1: Суп з кореня селери та овочів
Щоб приготувати суп з кореня селери та овочів, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 корінь селери;
- 2 моркви;
- 1 цибуля;
- 3-4 картоплини;
- 1 пастернак;
- 1 перець болгарський;
- сіль;
- чорний перець;
- зелень (петрушка або кріп).
Інструкція по приготуванню:
- Овочі (селеру, моркву, цибулю, картоплю, пастернак і перець) очистіть та наріжте невеликими кубиками.
- У каструлю налити воду і довести до кипіння.
- Додайте підготовлені овочі в киплячу воду і варіть на середньому вогні протягом 20-30 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.
- За 5 хвилин до готовності додайте сіль та чорний перець за смаком.
- Після готовності супу вимкніть вогонь і додайте свіжу зелень для насичення смаку.
Суп з кореня селери та овочів готовий! Подається гарячим з хлібом або крутонами. Приємного апетиту!
Рецепт №2: Салат з кореня селери та яблук
Інгредієнти:
- 1 корінь селери;
- 2 яблука;
- 1 лимон;
- 100 г грецьких горіхів;
- 100 г цукру;
- ½ склянки майонезу;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Вимийте корінь селери та яблука, очистіть від шкірки.
- Натріть селеру на крупній терці, а яблука – на дрібній.
- Обсмажте грецькі горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Потім подрібніть їх.
- Вижміть сік з лимона.
- Суміш селери, яблук і горіхів перемішайте великою мискою.
- У іншій мисці змішайте майонез, цукор і лимонний сік, додайте сіль за смаком.
- Злиту суміш додайте до овочевого салату та перемішайте.
- Салат з кореня селери та яблук готовий до подачі.
На виході ви отримаєте смачний та корисний салат, який можна подати як самостійну страву або в якості гарніру до основного блюда. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь неперевершеним смаком селери та яблук!
Рецепт №3: Запечений корінь селери з сиром
Інгредієнти:
- 1 корінь селери
- 100 г сиру (на вибір)
- сіль
- перець
- олія для запікання
Приготування:
- Почистіть корінь селери, видаліть шкірку і наріжте його на тонкі кружечки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Покладіть кружечки селери на противень, злегка змастивши його олією.
- Посоліть і поперчіть кружечки селери за смаком.
- Покрийте кружечки селери тонкими шматочками обраного сиру.
- Поставте противень з селерою в духовку і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки сир не розтопиться і не зробиться золотистий.
- Після готовності вийміть противень з духовки і дайте страві трохи охолонути.
- Подавайте запечений корінь селери з сиром гарячим як основну страву або гарнір до м’яса чи риби.
Смачного!
Посилання на джерело: taya.com.ua