– 0,5 м по горизонталі до вікон, дверей та відкритих вентиляційних отворів (решіток); – 0,5 м над верхньою гранню вікон, дверей та вентиляційних решіток; – 1,0 м по вертикалі до вікон під час розміщення отворів під ними. Вказані відстані не поширюються на віконні отвори, заповнені склоблоками.

Згідно з СНіП, висота димаря від колосникових грат печі до гирла (виходу) димаря має становити не менше 5 м. Будь-які об'єкти, розташовані поряд з гирлом димаряпогіршують тягу. Саме тому СНіПом передбачена мінімальна висота димаря над покрівлею.

У цій статті ми розглянули таке поняття як «довжина димаря» коаксіального типу і з'ясували, що цей параметр здебільшого обмежений 5-ма метрами. Для отримання більшої довжини димохідних труб варто розглянути роздільну систему димовидалення, яка може досягати 30 метрів у довжину и більше.

Висота повинна бути не менше 3 м і вище ковзана будівлі на 0,5 м. Рівень димовідвідного каналу повинен знаходиться вище ковзана даху, інакше може з'явитися зворотний потяг (дим піде в приміщення). Горизонтальні та похилі ділянки димаря зменшують тягу, тому, наскільки можна, їх краще застосовувати.