У перший день Сагаалгана – третього лютого – потрібно вставати дуже рано – о четвертій – п’ятій годині ранку. За повір’ями, рано вранці, до сходу сонця, в кожен будинок заходить божество Балдан Лхамо. Ті, хто проспав її захід, вважається, втрачають своє щастя на цілий рік.Jan 24, 2011

Віряни відзначать настання Нового року, пройде обмін хадаками, буде проведений обряд прикликання удачі і благоденства, всі присутні зможуть скуштувати білої їжі. Тим, хто залишився вдома, слід встати дуже рано, о 4-5 ранку, запалити зула, пахощі та на вулиці зробити підношення божествам чаєм або молоком.

Згідно з традицією, напередодні свята кожна сім’я наводить чистоту і порядок в оселі, викидає всі непотрібні, зламані речі, готується до прийому гостей. Віряни прикрашають домашній буддійський вівтар, як підношення ставлять перед зображеннями божеств м’ясні та молочні продукти, печиво, цукор, цукерки.

За традицією перед зустріччю Сагаалгана заведено гідно проводити старий рік: зробити невеличке прибирання будинку, а також взяти участь у спеціальних ритуалах. У зв’язку з цим в Іволгінському дацані розповіли про підготовку до святкування, дали розклад молебнів, а також попередили, що не можна робити під час ритуалу.