Хліб на заквасці легше засвоюється. Це пояснюється тим, що при бродінні тіста на заквасці у ньому утворюється молочна кислота, що цілком відповідає людському обміну речовин. І, навпаки, під час використання дріжджів у результаті бродіння утворюється спирт, що з часом веде до перебудови обміну речовин.

Чим відрізняється звичайний хліб із хліба на заквасці?

Хліб на натуральній заквасці значно відрізняється від дріжджового, під час приготування закваски вона сама викидається 8 годин. За цей час у ній з'являються ароматичні ефіри, спирти, що дають смак та запах. Сам глютен, котрий тримає каркас хліба, насправді є алергеном для багатьох людей. Збережена копіяПохожі

У чому перевага хліба на заквасці?

Закваска багата двома типами корисних для травлення речовин: харчовими волокнами та пребіотиками. І те, й інше живить корисні бактерії у вашому кишечнику. Тому регулярне вживання хліба на заквасці може призвести до поліпшення здоров'я кишечника та поліпшення травлення.