Бажано висаджувати півонії на відстані 2-3 м від найближчих будівель або під прикриттям великих чагарників: квіти не люблять сильного вітру та краще знизити ризик до мінімуму. Відстань між кількома кущами півонії має бути не менше 0,8 – 1 мщоб при розростанні півонії не заважали один одному.

Рослину садять у верхню частину ями і засипають шаром землі завтовшки близько 20 см без добрив та перегною. Дуже важливо при посадці витримати правильну глибину. Нирки повинні бути розташовані на 5 см нижче поверхні землі. Сильно заглиблювати кущі не можна: у цьому випадку вони не цвітуть, хоч і добре ростуть.

Коли, як і куди садити півонії Найкращим періодом для посадки все-таки є осінній період: саджанці швидше укорінюються і менше хворіють. При весняній посадці бажано висадити півонія у першій половині веснидо спеки.

У півонії спостерігаються два періоди відростання всмоктувальних корінців – осінь (серпень-вересень) та весна (квітень-травень). Саме в цей час і рекомендується висаджувати рослини у ґрунт. Весною садити півонії Потрібно, поки не почалося стійке потепління, щоб до початку відростання пагонів ділянка змогла хоч трохи вкоренитися.